Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2014 16:22 - ЩО НЕ СЕ ГРЪМНЕTE .../КЛУБ Z /
Автор: milady Категория: Технологии   
Прочетен: 445 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 05.04.2014 17:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
          Добре дошли в клуб Z           
   Джим Синклер: Да санкционираш
Русия е като да се гръмнеш сам в крака
"Златният" специалист предрича тежък ответ от Путин
                               image
                                  KЛУБ Z

„Добре дошли в Студената война, която може да се сгорещи всеки момент“ - така световно известният специалист по най-благородния метал - златото, Джим Синклер дефинира международната ситуация в момента.

Джим Синклер не е сред познатите политически коментатори. Но в средите на хората, търгуващи със злато, е направо гуру – наричат го „Г-н Злато“. Той е сред първите специалисти, които предрекоха скока на благородния метал в последните години. Като предприемач и икономист обаче Синклер има уникален поглед върху политическата ситуация в света – и свободно я изразява пред журналиста Грег Хънтър в интервю на сайта USAWatchdog.com.

„Дипломацията“ на Барак Обама е довела до тежка ситуация, от която трудно може да се отстъпи, твърди Синклер. Западът според него упорито отхвърля референдума в Крим, просто за да не признае, че новото правителство на Украйна е взело властта с преврат. 

Но още по-остро настроен е срещу планираните санкции за Русия. 

„Да санкционираш Русия означава да забравиш, че Русия е основния доставчик на газ за Европа. Да санкционираш Русия означава да забравиш, че множество европейски и американски корпорации работят с нея в момента. Наистина вярвам, че да санкционираш Русия е като да се гръмнеш сам в крака“.

"Златният" специалист подчертава, че много от коментарите на Обама са не по-малко пропагандни от тези на Путин:

   

„Когато се опитваш да притиснеш бивш полковник от КГБ, не правиш правилен анализ на характера на човека. Цялата идея, че Русия е регионална сила (бел. ред. - нещо, което Обама обяви миналата седмица) – от къде за Бога дойде това? Всеки, който има ядрена мощ в такава степен е световна сила. Постоянно чуваме, че Русия е регионална сила. Чуваме лъжи. Чуваме неистини. Нямаме ясна картина какво всъщност се случва“.

„Доларът се бори“ казва Синклер за американската валута. Според него, Русия може да даде страшен ответ на САЩ в отговор на сегашните и бъдещи санкции.

„Доларът се бори, защото усеща зъбите на отговора на санкциите – простичкото приемане на всякаква валута за плащане на газ от Европа. Повярвайте ми, те ще изберат друга валута... това прави енергията по-евтина. Защо някой би искал да плаща в долари, акщо може да плати със собствената си валута? Русия може да отвърне по начин, който да бъде феноменален удар за американския долар. Русия държи козовете. Те имат в ръкава умението, с което да обърнат американската икономика с главата надолу и към пропастта. Това не е под въпрос. Путин не се нуждае от атомна бомба. Той има атомна икономическа бомба, която може да пусне, когато си иска“.

Мнението на Джим Синклер е взето от сайта USAWatchdog.com. Публикуваме го, защото е различно от обичайните гледни точки, изказвани от американски коментатори и анализатори за кризата в Украйна. Клуб Z публикува всички интересни мнения и коментари по важните теми от деня, без да е задължително те да съвпадат с позицията на редакцията.

            image   

     
     
     

image
     
     
     
image
    

Jim Sinclair is an autism rights activist who, together with fellow autistics Kathy Lissner Grant and Donna Williams, formed Autism Network International (ANI) in 1992. Being the only one of the three with an internet connection, Sinclair became the original coordinator of ANI.[1] /



 

    



Гласувай:
6



1. milady - С тази Оригинална /според мен / и..
05.04.2014 17:42
Най семпла Статия, слагам Оръжието, колеги !
Благодаря ви , за подкрепата /Ю.

Извинете ,ме че не успях да си форматирам
пост/а по добре ..соори ;))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2291075
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол