Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 14:00 - ЛИСАБОНСКИЯ ДОГОВОР!! ИЛи НовиЯ ВАВИЛОН !!
Автор: milady Категория: Технологии   
Прочетен: 295 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 21.03.2014 21:35


 
               Колеги, Българи,знанието ще ни спаси !!!
                     Търсете Истината!!
             От там започва Свободата !!

                  Анонимус Инфо Агенция/Anonymous Info Agency shared Vera Vladimirova"s photo. Истина! image Еврогейския съюз е смъртна заплаха за България. Те затриха икономиката ни, унищожиха енергетиката ни, смазаха селското ни стопанство, осакатиха армията ни, докараха ни до гладна смърт. Никога у нас не са се самоубивали толкова много хора.

 инфо /wiki  
               image image

Договорът от Лисабон (известен като Лисабонския договор, Договор за реформи) е международен договор между 27-те държави-членки на Европейския съюз (ЕС), подписан на 13 декември 2007 година в Лисабон по време на португалското председателство на ЕС и влязъл в сила на 1 декември 2009.

Договорът от Лисабон реформира Договора за Европейския съюз (ДЕС), Договора за създаване на Европейската общност (ДЕО) и последния Договор от Ница от 2001 година. При това Договорът от Лисабон поема и една съществена част от Договора за Европейска конституция, която е отхвърлена през 2005 година на референдуми във Франция и Холандия. За разлика от конституционния договор, Договорът от Лисабон не заменя ДЕС и ДЕО, а ги променя. Официалното название на договора е „Договор от Лисабон за изменение на Договора за Европейския съюз и на Договора за създаване на Европейската общност“.[1]

Сред нововъведенията на Лисабонския договор, са юридическото сливане на ЕС и ЕО, разширяването на процедурата на съвместно вземане на решения в областта Полицейско и съдебно сътрудничество при наказателни дела, по-големи права на националните парламенти в законодателството на ЕС, въвеждането на Инициатива на европейските граждани, увеличаване на компетенциите на Върховния представител за външна политика и политика на сигурност, обвързан с „Хартата на основните права . 

                                    Европа след Лисабонския договор: 3 сценария Румяна Божкова- Novinar -

Годината е 2014. Четири години след влизането в сила на Лисабонския договор Европейският съюз все още се чуди “да бъде или не”. Въпреки усилията за изграждане на функциониращи европейски институции нещата съвсем не вървят гладко. Големият по обем, твърде сложен и на места неясен документ позволява различни тълкувания, а търсенето на компромис се оказва много трудна задача. Според мнозина вместо да улесни работата на евроинституциите, той е създал нови препятствия, усложнявайки излишно някои аспекти от функционирането им. Въпреки някои положителни промени като създаването на Европейска служба за външна дейност и сравнително улеснения процес на взимане на решения координацията между институциите остава незадоволителна. Вместо да работи като добре смазана машина, ЕС скърца и се тресе от подводните мини, заложени в договора. “Тройката” ротационни председатели на ЕС – Литва, Гърция и Италия, не са в състояние да намерят изход от ситуацията. Напрежението се изостря допълнително от предвиденото намаляване на броя на еврокомисарите.

Източници от Брюксел и Страсбург намекват, че вече се водят задкулисни преговори за изготвянето на документ, който да внесе корекции или дори да замени напълно Лисабонския договор. И националните правителства, и европейските представители обаче са притеснени, че ако новият документ отново трябва да бъде одобряван от страните членки, може да се стигне до патова ситуация, подобна на тази с Лисабонския договор. Затова се търсят варианти за “миниреформа” на Договора за реформи, които биха заобиколили най-опасните подводни камъни. Засега Лисабонският договор остава “във фризера”, но натискът за промени става все по-силен.

      Какво прави БЪлгария във „Вавилонския Договор „..без законно
                                  проведен  референдум !!!!

                                      
 

            image

                   Confusion_of_Tongues.png(515 Ч 597 пиксела, големина на файла: 339 KB, MIME-тип: image/png
  
          

 



Гласувай:
1



1. milady - Това са Факти !! БЕз Емоции !!
21.03.2014 21:26
На вниманието на „ВЪрлите РодолЮБци “ !!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2292037
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол