Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2013 12:01 - БГ. РЕВОЛЮЦИЯ? Mанипулация по всички Правила!! И без Happy End!!
Автор: milady Категория: Технологии   
Прочетен: 812 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 16.11.2013 12:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image            
Ако не трябва да работиш за олигарси, ако не е „морално” да си чорбаджия, и не искаш да имаш нищо общо със собственика на ЕТ „Бай Миле”, тогава какво точно трябва да правиш, за да си изкарваш прехраната?
-         Какъв модел на общество предлагат онези, които непрекъснато  хулят средната класа?„  ОТговора ще бъде сложен, какъвто беше и въпроса!
  blondi09,фoкусирай се, мила! За „прехраната„ ли       идеше реч ,или ,за още 5/6 екстри ....
    Опитвам се да отговоря правилно, и се налага ,да
               има отсреща „правилен„ въпрос?!
                    Благодаря ти за чудесната тема /сириъз:)

            
                     

Точния критерий за определяне на средната класа са платените данъци, твърди брокер Владимир Йосифов от „Бряг имоти“. В зависимост от данъците, които плаща един човек, се определя дали той е беден, дали е представител на средната класа или е богат.

Според експерта, така се прави в повечето европейски държави, но не и в България. Йосифов със съжаление допълва, че няма изгледи това да се случи скоро у нас.

Богатството се измерва, като се събере пазарната цена на притежаваните имоти, наемите, акциите, облигациите, бижутата, картините, златото, влоговете и заплатата/ пенсията. Сумата от всичко това се нарича „лично богатство“ и за него се плаща годишен данък. В различните страни от Европейския съюз данъците са различни, но навсякъде така се определя богатството или бедността на населението, разкрива брокерът.

Един европеец може да живее под наем, но да притежава акции от голяма компания и да живее от дивидентите. Друг европеец може да не работи, но да дава под наем имоти. Трети европеец може да притежава наследствени ценни картини или бижута и да работи като служител във фирма. Всеки от тях е представител на средната класа и плаща данъци за тази „чест“.

Платеният данък определя дали човекът е от средната класа или не. Според специалиста, в нормалните държави доходите се коментират само на годишна база, защото е важно да се извадят дължимите данъци и разходите. Ако имате имоти, ще имате разходи и те намаляват облагаемият доход. Ако имате бижута, ще имате разходи за охрана или банков сейф. Ако имате акции, ще имате разходи за управлението им, обяснява Йосифов.

В България нещата са много различни. Има хора, които живеят като сомалийци, но имат апартаменти на „Графа“ или „Витошка“. Според него те няма как да бъдат наречени „бедни“. Нито пък хилядите българи, които дават под наем по няколко апартамента. Не са бедни и хилядите собственици, които дават под наем магазини и заведения в центъра, на който и да е град в България. Друг е въпросът дали тези хора работят, подчертава Йосифов. Дали средната класа в България работи и създава брутен вътрешен продукт?

Според експерта, част от рентиерите в България не работят, просто защото не искат. Той коментира, че това е ужасен проблем, за който обаче никой не говори. Решението, което предлага е президентът да назначи дискретен човек с чисто минало, който да отговаря за контактите с рентиери (и реститути) във всеки град на България.

Голяма част от рентиерите имат образование и опит, които са ценни за родните им места, и може да помагат на България. Например: да посещават детски градини, училища и университети и да провеждат разговори с младите хора; да участват в срещи с мислещи хора...
       ЕПИЛОГ / ЖАЛКО ЗА МЛАДИТЕ ХОРА У НАС !! Но, пЪК млади са.,, да се БОРЯТ!!




Гласувай:
7



1. milady - ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!
14.11.2013 12:02
на въпросите,колеги ??!!
темата е испирирана от моята
приятелка..блонди 09
цитирай
2. milady - ??
14.11.2013 13:55
аз съм първо ЖЕНА ,
разбира се ,и не ми пука..
за каква ме мислят .НИКАК.
пс..И най /ненавиждам мъже ,да ми се
надприказват на тема политика!
каква глупава скука.....
цитирай
3. blondinkas4uk09 - Да, отговорът наистина е сложен
14.11.2013 16:57
Това, което си написала е така, наистина. За съжаление, темата е безкрайна...
Милейди,... thanx :)
цитирай
4. milady - re 6...
14.11.2013 17:41
you re welcome!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2286526
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол