Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2017 21:41 - Създай, унищожи и се наслади! ИО ХАОС!
Автор: milady Категория: Тя и той   
Прочетен: 1046 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 25.08.2017 22:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Знаеш ли, че може би няма абсолютна истина?     
   image
   Знаеш ли, че може би няма абсолютна истина?

Целта на хаотистките ритуали е създаване на вяра, чрез действия, които обособяват определен обект като истински. В Хаос- ритуалите просто се преструвате, докато го направите, за да овладеете сила, предоставена от вярата. След това, ако имате и малко разум, ще прогоните всичко със смях и ще търсите следващ модел на вяра,
подходящ за следващата ви цел и така, Хаосът ви придвижва напред.

По този начин Хаотизма утвърждава Смъртта и Прераждането на Боговете. Нашата подсъзнателна креативност и пара- психологична сила са дори повече от задоволителни, за да създадат или унищожат даден бог или „аз” или демон или други спиритични същества, в които можем да изберем дали да инвестираме или не вярата си. Честият величествен резултат от получени чрез „прераждане” на вярата към даден бог с помощта на ритуал в никакъв случай не трябва да води Хаос Магьосника в бездната, където всичко се възприема като напълно реално. Това е ужасна грешка, която води до ограничение на спектъра на „аз”- а. Истинската величественост се крие в разнообразието на нещата, които сами можем да открием. Боговете са мъртви. Да живеят боговете.

Магията се обръща към тези, които имат чувство за високомерие и плодотворно въображение, съчетано с подозрение, че реалността и човека определят подобно на игра качество. Играта е достъпна за всеки и с всевъзможни изходи, служеща, за да се самозабавлява. Играчите могат да създават свои собствени правила и дори да мамят използвайки пара- психологични методи.

Магьосник е този, който е продал душата си с цел да участва по обстойно в живота. Сам когато нищо е вярно, а идеята за истински, уникален „аз” е заличена, тогава всичко става позволено. Има някакво ниво на истина в измислицата за Фауст, но той се е провалил в логическото и обяснение.

Нужно е единствено възприемането на една система на вяра, за да направи някой магьосник. Мета- вярата е вярата, която се използва за инструмент, чрез който се постига желания ефект. Много често този ефект е по- лесен за наблюдение при другите, отколкото при нас самите. Обикновено не е много трудно да се забележи как други хора, дори цели нации, са едновременно и в състояние и извън състояние в зависимост от вярата им. Вярата се стреми да доведе до дейности, които се стремят да потвърдят вярата в кръг, който се върти доброволно. Първия етап да забележите играта може да е шокиращ момент на просветление, който да доведе или до изморителен цинизъм или до будизъм. Следващия етап, в който започва да се играе играта, може да убие илюзията за душата и да създаде магьосник. Възприемането на вярата като инструмент, отколкото като окончателна истина, води до необхватни изводи, ако е реализирано правилно. Във ограничения, поставени от физическите възможности, а тези граници са по- големи, отколкото повече хора смятат, всеки може да направи истинска всяка вяра, която избере, дори и тя да е противоречаща. Магьосникът не се стреми към точно определена идентификация, а по- скоро желае мета- идентичността, в която той може да бъде всичко.

Та така, добре дошли в Кали Юга на Пандемонаеона, където нищо е вярно и всичко е допустимо. В дните на пост- абсолютизъм е по- добре да се изгражда върху плаващите пясъци, отколкото на скалите, които ще ви объркат в деня, в който се разрушат. Философите не са нищо повече от пазителите на полезен сарказъм, защото тайната е, че няма тайна. Всичко е Хаос и еволюцията се стреми към нищо повече от нищото. Единствено шанс е причината за вселената. Ние сме родени случайно в произволен свят, в който само предполагаемите причини водят до видим резултат и много малко може да се предположи, благодарете на Хаоса. Докато всичко е произволно и случайно, тогава може би тези думи са прекалено малки и придаващи отрицателен смисъл и може би трябва да кажем, че живота, вселената и всичко е спонтанно създаващо и магическо.

Пътищата на достъп могат да доведат до мъдрост, а много неопределени неща могат да се случат по пътя на термодинамичното равновесие. Търсенето на твърда основа са напразни. Статичността е илюзия, както е и кракът, който стои на нея и „аз”- а, който мисли, че притежава най- прозрачната от всички илюзии.

Тежките везни на съдбата са пробити и потънали. Та, ще пазарувате ли в супермаркет от сензация и ще оставите ли вашите предпочитания да определят вашите „аз”- ове? Или ще с лекомислие ще крадете от него за забавление? Вярата е инструмент, чрез който всеки може да постигне каквото поиска, а чувството е просто чувство. Помогнете си без да плащате цената. Пожертвайте ИСТИНАТА за СВОБОДАТА във всяка отдала ви се възможност. Най- голямото забавление, свобода и постижение е да се излъжете, че не сте себе си. Има някакво основание да сте просто който и да било и който сте били предопределени да бъдете, чрез инцидента по вашето раждане и обстоятелствата. Адът е просто състоянието, в което сте останали без каквато и да било алтернатива.

Отхвърлете сквернословието на фалшивото еднообразие, порядък и цел. Обърнете се и посрещнете приливните вълни на Хаоса, от които философите са крещели в ужас през вековете. Благодарете на Хаоса, че никога няма да го изчерпаме.
Създай, унищожи и се наслади! ИО ХАОС!




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - https://youtu.be/ORXUpjLQZbA
25.08.2017 21:51


полезни връзки

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen
Тенсегрити групи в България
Energia-info
Nagualist
The Four Winds
Castaneda.start
Nagual
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab

Телема:

Thelema
SanctuaryOfThoth
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library
Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts: Sacred Magic of Abramelin
цитирай
2. milady - ДАО е Хаос, и още...игривост ;))
25.08.2017 21:54
Пожертвайте ИСТИНАТА за СВОБОДАТА във всяка отдала ви се възможност. Най- голямото забавление, свобода и постижение е да се излъжете, че не сте себе си. Има някакво основание да сте просто който и да било и който сте били предопределени да бъдете, чрез инцидента по вашето раждане и обстоятелствата. Адът е просто състоянието, в което сте останали без каквато и да било алтернатива....
цитирай
3. katara - Плюс и минус / 10.12 .2013
25.08.2017 22:46

Плюс и минус са във вечна борба,
и това е тайната на нашата игра .
Аз намирам забавно това,
и ,обожавам тази сладка суетня ...

Сутрин ме будиш със сложни интегрални схеми,
а ,вечер ми шепнеш красиви поеми..
Докосваш тялото ми нежно и го гравираш,
после шеметно ме интегрираш ..

Търкам очи от умора ,любими, но
вече не мога без тeзи строфи игриви.
Как сълзите ми виртуозно игнорираш,
и за още любовни усмивки се взираш ...

Някой ден, ако решиш да ме апострофираш,
и на ешафода ...дешифрираш,
Не се учудвай !
Там,смутен една малка грешница ще видиш..

Тогава знам, от очите на палача ...
ще се търкулне скрито сълзата...
сърцето ми пак ще потръпне,
но,аз обещах, да не плача вече..

Давай смело ,изгори ме,разпни ме
на таЗи клада от горящи слова..
Превърни ме в пепел,и какво от това ?
Свободата е моя Съдба ...

Аз съм лейди Феникс ,не забравяй това!
цитирай
4. kvg55 - Има абсолютна истина и тя е диале...
04.09.2017 21:08
Има абсолютна истина и тя е диалектически сбор от относителни истини.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2263903
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол