Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2017 09:49 - Ако ?!!!
Автор: milady Категория: Тя и той   
Прочетен: 1294 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 30.07.2017 12:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


ПЪРВАТА ЛЪЖА НА ЕВРЕИТЕ – СТАРОЗАВЕТНАТА ИЗМИСЛИЦА ... https://anonybulgaria.wordpress.com/2016/08/29/jewlies/
  1.  
    image

От Йерихон до цар Соломон: събитията в Библията са мит

„Великите събития, описани в Свещеното писание, никога не са се случили“, пише Вана Ванучини в статия, отпечатана във в. La RepubblicaИзводът е направен след многогодишни разкопки.

Кой е разрушил стените на Йерихон? Днес мнозина в Израел биха казали, че това е дело на ръцете на археолозите – най-малкото, че стените са били „разбити“. Данните, получени в резултат на многогодишна работа на израелски археолози на мястото на събитията, описани в Свещеното писание, се различават радикално от това, което разказва Библията

Така например израелските свещеници не са разрушили стените на Йерихон със седемдневно ходене около стените и със звуците на своите тръби. Стени просто не е имало, пише авторът на статията.

Обитаваните области на Ханаан, Обетованата земя на израилтяните, не са били „големи“, както се казва в Библията, и не са били заобиколени от стени, издигнати до небесата.

 

„Затова героизмът на завоевателите, които са се сражавали с превъзхождащите техните сили ханаанци, не са нищо друго освен теологична конструкция, лишена от всякаква фактическа база – казва археологът Зеев Херцог, професор от факултета 

по археология към Телавивския университет. – По такъв начин, въз основа на всички получени от нас резултати, голяма част от учените в областта на археологията, библейските изследвания и историята на еврейския народ са съгласни, че събитията, описани в Библията, не са били исторически факти. Това са легенди като легендата за Ромул и Рем. Става дума за истинска научна революция.“

 

„Археологията е станала национално хоби през 50-те и 60-те години – продължава Херцог. – Новите нации търсят подкрепа в археологията, за да укрепят националното единство, да възстановят страната. И децата на имигрантите са се нуждаели от установяване на връзка със земята на предците. Това е станало колективно увлечение, точно затова и аз станах археолог.“

Тази гръмка революция трудно може да се поддържа в колективното съзнание, казва професорът. Най-сложният за осмисляне момент за тези, които винаги са вярвали в Библията, е бил исторически документ за това, че великото Царство на Давид и Соломон, станали, според Писанието, най-висша точка на политическата, военна и икономическа мощ на народа на Израел, царство, което според Книгата на царете се е простирало от бреговете на Ефрат до Газа, според Херцог е „историографска, несъответстваща с реалността постройка“.

„Величието на Царството на Давид и Соломон е епично, не историческо. Може би последно доказателство за това е фактът, че така и не разбрахме как се е наричало то – казва Херцог. – Йерусалим целият е прекопан. Разкопките дадоха впечатляващо количество материали, отнасящи се към периоди, предшестващи и последващи съществуването на обединеното Царство на Давид и Соломон

Нищо не потвърждава факта за съществуване на царството, нито една глинена отломка. И това не означава, че археолозите не са търсили където трябва. Те са получили многобройни свидетелства за това, че във времената на Давид и Соломон Йерусалим е бил голямо селище, в което не е имало нито централен храм, нито царски дворец.

 

Давид и Соломон са били начело на племенни княжества, контролиращи неголеми райони. Давид – в Хеврон, Соломон – в Йерусалим. Едновременно с това на хълмовете на Самария е възникнала отделна държава. Израел и Самария първоначално са били две отделни и враждуващи понякога царства.“

От Йерихон до цар Соломон: събитията в Библията са мит ... megavselena.bg/ot-yerihon-do-tsar-solomon-sybitiyata-v-bibliyata-sa-mit/
  1.  
  2.  

ПЪРВАТА ЛЪЖА НА ЕВРЕИТЕ – СТАРОЗАВЕТНАТА ИЗМИСЛИЦА ... https://anonybulgaria.wordpress.com/2016/08/29/jewlies/
  1.  



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - нуждата от колективния религиозен..мит...
30.07.2017 09:55
е нещо подобно../едно към едно /
на ..колективната глупост..
която се поддържа в блог бе ге...
необходима е за идентификация..
на личности, или група хора...
с нестабилни псих. състояния, и проблеми
с идентификацията на личн.ниво..
цитирай
2. saankia - освен Библията..и някои проф.критики към същата..
30.07.2017 10:07
предлагам ви, да изчетете и всички книги на
Зекария Сичин/ около 6 , изд, на бг език..
дано ги намерите..
и след това, можем и да подновим блог бе гейските
дебати...
цитирай
3. katara - а ,за тези двама мизантропи, ми се ще..специал..материал да напиша..
30.07.2017 10:27
4. rosiela - Мисана-а-а-а-а-а,
09:27
нещата са много по - обикновени в този случай. Но няма лошо, ти си добронамерен човек.
цитирай
4. milady - ;))..знаете , моята Философия е “Чукове по главите“– татко Ницше...
30.07.2017 12:06
На всеки обикновен човек това твърдение би изглеждало пресилено, ако не бяха подкрепящите го свидетелства от водещи египтолози, като се започне от Джеймс Хенри Брестед (James Henry Breasted) и Доналд Редфорд (Дonald Redford) до израелеца Финкелщайн (Finkelstein). Дори и някои израелски експерти са съгласни с него, в това число и деканът на Aрхеологическия факултет на университета в Тел Авив. Проф. Зеев Херцог (Ze’ev Herzog), който в статия, публикувана през 1999 г. във вестник „Хаарец”, казва:

„Израилтяните никога не са били в Египет, не са скитали из пустинята, не са завладяли земята с военни действия и не са я завещали на дванайсетте племена на Израел”.

Или да го кажем по-накратко с думите на египетския учен Ашраф Езат (Ashraf Ezzat):

цитирай
5. milady - Евреите лъжат. Винаги са го правили и винаги ще го правят.
30.07.2017 12:20
„Нашето морално наследство произтича от по-общото човешко минало, значително по-древно от евреите и достига до нас по-скоро чрез тях, отколкото от тях. Човекът се издига до виждането за един висок морал две хиляди години преди да се роди еврейската нация,” пише Езат.

Точно както в днешно време, когато през Втората световна война Германия е представяна като лошият човек, а еврейските страни – САЩ, Великобритания и СССР – като добрите, евреите представят натрапниците-израилтяни като умните герои, а невинните египтяни като злодеи, което, точно както и съпоставянето на израелските убийци и палестинските жертви – първите като борци за свободата на евреите, а вторите като ислямски терористи, е историческа несправедливост и непростима лъжа от онзи вид, който съсипва съществуването ни днес.

Джон Камински е писател, живеещ в Гълф Коуст във Флорида. Той се опитва да разбере защо ние се самоунищожаваме, като подчертава изопачената система от вярвания като инструмент за нашето унищожение.

Join the Global Resistance!
johnkaminski
rudemacedon

Автор: Джон Камински (John Kaminski), 16.03.2015 г.

Превод: Д. Атанасова/Българска легия за информационна защита

Източник: darkmoon

цитирай
6. saankii - нали..четете внимателно..
30.07.2017 12:58
И си спомнете думите на кървавия пълномощен диктатор на Украйна – румънския (а всъщност – български) евреин Раковски – Рейковер redsymphony за това, че „…властта над този свят е в такива същества, които могат да накарат половината свят да произвежда говна, а другата половина да ги яде“!

(Червената Симфония я има преведена на български,
в grigorsimov.blog, в няколко поредни постинга)
цитирай
7. saankii - и отново да предложа..
30.07.2017 13:01
книгите на Никола Николов..
дано ги намерите...
за да се ..осъзнаете...
цитирай
8. katara - протестирам...постоянно !!
31.07.2017 11:56
Уважаеми админи, имам молба...
Никъде в Интернет няма доживотен Бан !!!
все пак не може да има само хвалби и локуми..
винаги е имало критика и ще има..
в този блог на злобни, некадърни само
нарекли се пУетеси и пУтети..върви непрекъсната
долна, манипулативна, срамна борба..
обърнете ,моля внимание..
ето заради кого ме наказвате..
имам 7 Бана, е и?
в блог бе ге стана още по -лошо..
моля за справедливо решение
Юлия

rosiela.blog/
Изпратено: 11:21 От: saankia
цитирай
9. katara - спрете, моля поне за малко
31.07.2017 11:57
ВАКАНЦИЯ ТАЗИ ЛУДНАЛА БАБКА..
МОЛЯ ЗА РАЗБИРАНЕ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2270309
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол