Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2015 19:34 - ЕКСТАЗЪТ на ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ СМОТАНЯЦИ ...
Автор: milady Категория: Тя и той   
Прочетен: 1464 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                Масмедиите промотират трансхуманизма: „Зашеметяващите ползи от сливането на човешки мозъци с компютри

 

image

Рей Курцвайл в списание „Time“

В предишни статии видяхме, че концепцията на трансхуманизма, която може да се дефинира като сливане на хора и роботи, е широко промотирана в музикални клипове, филми и видеоигри. Освен този „непряк“ начин за популяризиране, трансхуманизмът се пробутва и по по-директни начини като документални филми, телевизионни рубрики и репортажи. Основното лице на движението е американският изобретател Рей Курцвайл (намирам за интересна синхроничността, че фамилията съвпада с героя на доктора, който помагаше на Мълдър в най-култовия от всички продукти от франчайза „The X-Files“, а именно – първият филм от 1998 г. – „Fight The Future“ – бел. Н.), който напоследък води масивна PR-кампания за популяризирането на това, което той нарича „сингуларност“ (термин, който вероятно е по-малко застрашителен от „трансхуманизъм“).

Курцвайл обаче не е самотен луд с откачена футуристична мечта. Той работи в сътрудничество с най-могъщите хора в света в сферите на бизнеса и политиката. Например, през февруари 2009 г., Курцвайл сътрудничи с Google и с Изследователския център на НАСА „Еймс“ (NASA Ames Research Center) за създаването на Университета по сингуларност за обучение на корпоративни администратори и правителствени длъжностни лица. Мисията на университета, описана от самия него, е: „да събира, образова и вдъхновява кадри от лидери, които се стремят да разбират и съдействат за разработката на показателно напреднали технологии, както и да прилагат, фокусират и направляват тези инструменти в отговор на великите предизвикателства, пред които е изправено човечеството.“ Спокойно може да се каже, че трансхуманизмът не е просто целта на един човек, а на целия световен елит. Поради тази причина сливането на хора с роботи е не просто рекламирано в масмедиите като нещо „страхотно“ и позитивно, а и е съобщавано като нещо неизбежно, въпреки неговите потенциални капани.

Ето една статия от в. „Daily Mail“ за сингуларността. Тя носи типичния тон от типа „изключително позитивен, но с намек на задължителна критика, за да изглежда обективен“, който повечето обичайни новинарски източници използват, когато разглеждат темата.

    

Хитлер щеше много да хареса сингуларността: разтърсващите ползи от сливането на човешки мозъци с компютри  


От всички големи истории от научно-фантастичният телевизионен сериал „Star Trek“, тази която ме впечатли най-много, когато бях малко момче, беше съединяването на съзнания на расата вулкан. Полагайки ръцете си върху главата на човек, Спок можеше за миг да премахне разстоянието между две живи същества. Всяко от тях преживяваше всичко, което другият усещаше, мислеше, знаеше и виждаше. Сега изглежда учените са на път да превърнат съединяването на съзнания на расата Вулкан в реалност – и да отидат далеч отвъд него.

Преди десет години Американската национална научна фондация предсказа, че „мрежово-базираната телепатия“ ще се практикува до 2020-та.

И благодарение на невролозите от Калифорнийския университет изглежда че вървим по график. Миналия септември те помолиха доброволци да гледат трейлъри на холувудски филми и след това пресъздадоха клиповете чрез сканиране на мозъчната им активност.

Ние отваряме прозорец към филмите в нашите умове“, съобщи професор Джак Галънт.

Миналата седмица учените дръзко отидоха още по-надалеч. Те направиха схема на електрическата дейност в мозъците на доброволци, които слушали човешка реч и въвели резултатите в компютри, които превели сигналите обратно в език. Техниката остава недообработена и досега е успяла да възпроизведе само пет отчелви думи, но човечеството вече е преминало прага.

Вече можем да четем мислите на хората. В „Star Trek“ вулканското сливане на съзнания имаше ползи за медицината, като излекува тежка инфекция, наречена синдром на Па"нар (художествена измислица).

   

      image

 

Добре известният в света на силовите спортове американски щангист и културист Мат "Крок" Крокзалески обяви, че си е сменил хуриргически пола и като доказателство публикува снимка на своята нова външност. 

Операцията е заради това, че, според неговите думи, той "се е чувствал като девойка в тялото на мъж". Сега той се казва Мери Джейн Крок.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2015/07/30/kulturistyt-krokzaleski-veche-e-krasavicata-meri-krok.271749?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=footer

 

следва / трансхуманизъм и....трансексуалност. ...
 




Гласувай:
8



1. milady - с две думи трансгресия .. гого....
30.07.2015 19:36
Своята сегашна ориентация и състояние Мат /Мери/ описва така:
"алфа-самец, станал девойка-лесбийка в мъжко тяло".


цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
31.07.2015 17:34
Ето още една статия по темата -
http://www.otizvora/2012/03/4076/
цитирай
3. saankii - марине .благодаря ,4ета го сайта / намирам го за добър..
31.07.2015 18:50
но ,положението е ....отчайващо....
най скоро време очаквам и “трансформация “
на жена в мъж ...........
!!!
цитирай
4. inf0rmant - Човек може да стои близо до компю...
31.07.2015 22:05
Човек може да стои близо до компютъра, но компютъра трябва да стои далече от човека.А мъж да стане жена или обратното, е те това вече не го побира мозъка ми.
цитирай
5. milady - дааa , изкушенията са ..многоо. инф0рманте ...
01.08.2015 09:26
inf0rmant написа:
Човек може да стои близо до компютъра, но компютъра трябва да стои далече от човека.А мъж да стане жена или обратното, е те това вече не го побира мозъка ми.



цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2278145
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол