Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2014 10:15 - ХАКЕР или ЛАМЕР !!?
Автор: milady Категория: Технологии   
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.02.2014 14:43


 
                               image
                          Какво означава ламер !?? Ей какви теми [image]



"Lamer" най-просто се казва на човек който се представя за хакер. Докато хакера държи самоличността си в тайна, Lamer-a я изтъква публично, хвали се с постиженията си, и заплашва неразбиращите с "хакване".  ;)))


  А какво означава хакер ???

 
Социалната гледна точка на понятието “хакер” е толкова размита, че никога няма да може да бъде обяснена.

Трябва да знаете, че хакерите не са само тези, които откриват слабите места в дадена система (било то компютърна, биологична или социална), хакери са и тези, които навреме се възползват от вече откритите и незащитени слабости на системата.
Явно е, че хакерите не са само любопитни пчелички, които на всяка цена ще открият "бъг" за да докладват за него (току-виж някой решил да ги похвали). Хакерът е асоциална единица, която се стреми посредством съществуващите правила да се адаптира в средата с цел лично облагодетелстване. Хекерите преценяват от какво трябва да се лишат и какво искат. Хакерите допускат грешки но само умишлено!
Ако наречете кварталното момче, виновно за вирусите в локалната ви мрежа "хакер" е равносилно да го направите хакер, защото това е била неговата цел - да бъде наречен точно по този начин.
Какво ще стане обаче ако постоянно успяваме да се справим с науспешните опити на някого да ни "хакне" - ще бъде ли подронен авторитета му и дали ще се откаже, или това ще го направи още по-силен занапред така, че да постигне крайната си цел, която може да се промени и то не в наша полза.
Изглежда е по-добре да го похвалим за уменията, да го "повишим" в "хакер" и да приключим, защото това е целта на повечето хора, които правят пакости.
Както вече споменах, работохолизмът на някои хора може да се сравнява с упоритостта на пчеличка. Тези хора на всяка цена ще открият слабото място на вашата защита, ще разберат къде криете ключа от шкафа с бучките захар, как да измъкнат информация от вашите служители, включително и от вас, как запомняте ПИН-кода на телефона си, а дори и как вие самите избирате паролите си. Поставете се на тяхно място:
- вие или сте крайно амбицирани от притискащите ви обстоятелства, които не ви дават да дишате, защото така или иначе сте прецакани и това е единственият ви шанс да оцелеете;
- вие имате странното хоби и талант да откривате пропуски, навярно защото сте станали професионалисти, комплексирани от това, че винаги някой ви е натяквал за допусканите от вас грешки;
Открихте ли се в тези две определения? Ако отговорът ви е "да", то вие не сте хакер и трябва да се лекувате, защото това не е нормална форма на живот.
Вероятно някои от вас лесно се справят с разгадаването на паролата на съседа или обичат да пишат анонимни e-mail-и на някоя хубава съседка и успяват да си играят с емоциите й. Вероятно умеете да задавате неудобни въпроси и да давате уклончиви отговори, когато се случи на вас. Вероятно успявате да задържите гаджето с поредица от лъжи, изграждайки свят, в който самите вие вярвате. Вероятно се присмивате на грешно написаните думи от ваши колеги и съмишленици в интернет, сърдите се на абсурдните реклами по телевизията и викате против футболния съдия, който не изпълнява съвестно задачите си. По-добри ли сте, за да бъдете истински хакери!?
НЕ!
Истинският хакер знае съдържанието на писмата без да ги отваря и не се нуждае от разбиване на пароли. Истинският хакер не се гаври анонимно с хората, а си ляга със съседката стига да я пожелае. Истинският хакер не задава неудобни въпроси, защото знае какво ще му отговорят. На един истински хакер няма да бъде зададен неудобен въпрос и няма да му се налага да овърта. Истинският хакер ще продължава да лъже гаджето си, защото все пак не може да й каже, че от време на време си ляга със съседката (освен ако не съвпадат; и ако няма и друга(други)). Истинският хакер сам вярва на лъжите си, но единствено с цел да бъде автентично казаното от него. Истинският хакер не се ядосва като чете текстове с правописни грешки, защото винаги го е правил. Истинският хакер не гледа рекламите по телевизията, защото за него са излишни. Истинският хакер не се сърди на спортните съдии, той дори не гледа мачове, защото знае какъв ще е резултатът.
 
     ;))) ;))) ;))) ;)))) ;))))
 
Истинският хакер не чете това ,което вие в момента четете ,защото вече го е написал ...

 AБВ Форуми .......

  image





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2262777
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол