Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2020 18:47 - промивки на мозъка и НюЕйдж!!!!! със 16 удивителни)))
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 860 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   
Богинята не е Великото Ин image
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Вторник, 16 Септември 2014 04:38

image

Покрай допечатката на „Произход и история на Империите Орион и Сириус“ се замислих отново за някои аспекти свързани с разискваните там теми, най-вече във връзка с онова, което в момента е популярно като „женска енергия“ и „завръщането на богинята“. Вече споделих, че това има множество равнища на значения, но както често се случва, ума обича да разбира архетипите като конкретни факти, което винаги ни върши лоша шега и вместо разширяване на съзнанието се получава поредното вкопчване в дадена идея, която дори не е разбрана докрай.
(Начинът по който Ню Ейджа разбира „богинята“ и „женската енергия“ например, е профанизиране на всичко свързано с тези теми
и в крайна
сметка има ограбващ ефект.)
От това следва „помрачаване“ на съзнанието което пък може да доведе единствено до затваряне към по-голямата реалност. Вкопчвайки се във факта, съзнанието се сблъсква с много напрежение и агресия (не само на физическо ниво), когато се наложи този факт да бъде пуснат или разбран отвъд неговото проявление.

В тази тема ще разширя най-вече езотеричното разбиране по тези въпроси и ще добавя малко фактология за процеса по орионизирането на планетата, която не успя да намери място в следговора на книгата, поради големия ѝ обем и трудното за „смилане“ съдържание. Давам си реалистична сметка, че ако бях изписал всичко от тази тема в следговора, информацията просто щеше да бъде масово отхвърлена заради нейната комплексност. Сега, когато публиката има много по-добра основа, таймингът за това е по-подходящ.

Мъжът и жената – падналите Ин и Ян
( давам ,само кратък пример..Статията е около 25 печ.листа/ уорд!!!!!!!!

 
Почти всеки, който промотира, че дадено нещо е натоварено безусловно и неоспоримо, с точно определенконкретен и единствен смисъл е под влиянието на тежките си кристализирали полярни модели. Ню Ейдж изпълненията са типичен пример за това. Нищо няма конкретен смисъл отвъд онзи, който вие му придавате.

/  следвайте  линк а 

  
Произход и история на Империите Орион и Сириус ...

   paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.com › 2018/06

  1.  





  



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fun1001 - сорри, не мога да премълчавам аз ..Истината!
05.01.2020 18:48

делааа, не отиваш на добре!!
4. rosiela - Това е ник на Валерко, прекрасна. Не се кахъри.
18:05

дали е от ЕГН, или само Промивките на Ню'Ейджа.../и те са достат коварни..
зОпри се с тезз Ритуали, магии, вещерство,Молитви..ала баланици, и окултни практики
и жестоко зловредно../розово/ емоционално фрагментиране..
Четенето, определено, не Е добре за теб...
нее и повече..) това също е ..грях,и моля, не симулирай..СМИРЕНИЕ...
не ти се получава ..
спокойна вечер, не целя да те обидя...
поздрав, и за много години!
сорри, не мога да премълчавам аз ..Истината!
Коментарът чака одобрение
Постинг: Водици
Автор на постинга: wonder
цитирай
2. fun1001 - parallelreality-bg.com › stories › books › foreword
05.01.2020 18:51


имаа мнооогооо за ..четене тук / и за оСъзнаване..т.е активно мислене...АКТИВНО!
ваш избор, аз на 95% съм ги 'прескочила'..мисля)))
цитирай
3. fun1001 - Важно!
05.01.2020 18:59
тоо, тук ..ВСИЧКО Е важно, всяка дума, и запетайка..даже.))
аз ги чета поне от 15г..нашите херои/Хорос( Н ) Алиен, и Спектатор.и..др..

Отново повтарям, за да попие добре – Ин и Ян не са женско и мъжко. Женското и мъжкото са аспекти и проявления на Ин и Ян. Ин и Ян нямат „пол“ сами по себе си и ако не разберете това още на този етап няма да разберете абсолютно нищо от тази статия. Това е причината и поради която, ако забелязвате, се опитвам да говоря за Ин и Ян в среден род, когато говоря за тях като за пълни и автентични архетипи, опитвайки по този начин да спомогна процеса на читателя да освободи тези енергии от половост в съзнанието си. Когато обикновено ги отнасям към някой техен аспект или кристализирало проявление – това бива правено в мъжки род, защото проявеното е с Ян характеристики. Така можете да ги различавате и да следите текста по-лесно на смислово равнище.

Всичко това идва да каже, че когато говоря за Ин аз почти никога не говоря за женския пол (който е факта). Говоря за по-големия архетип, който така или иначе се вкоренява и в двата пола. Просто двата пола са по-склонни да отразяват архетипа към който те лично принадлежат като физика и психологически контекст.
Но това не предполага нищо окончателно.
Помнете, че всичко описано е просто красива алегория, ако бъде декодирана и разбрана по правилния начин. Това е метафора за процеса, който би следвало да протече у индивида в неговия завършен етап на земното преживяване. Алегорията представя най-лесния начин за постигане на нещата. Полярното интерпретиране на този път, може да се срещне в окултната литература като „десния път“, макар аз да го виждам като „средния път“ в неговата интерпретация, ако е направена отвъд ума.

Архетипно, Изида винаги ще бъде с отворени обятия за онези, които искат да прозрат Истината (която като понятие има Ин-природа), защото тя, Истината, винаги Е.
цитирай
4. fun1001 - НЕ мога да се насиля, да я изгл..тази А Д./но, Ревюто е Уникално сложно/ помъчете се)))
05.01.2020 19:04

Лично за мен „Maleficent“ разказва историята за кристализирането на архетипа от чистото Ин във фактически Ин и последващата интеграция на липсващия аспект, което отново води до Пълно Ин.


В началото на сюжета виждаме Злодеида (героинята на Анджелина Джоли) като дете, която е въплъщение на подхранващата енергия. Тя е повелител както на Циен, където лети свободно със своите криле, така и на Кун, където се грижи и закриля съществата, лекува природата и е приела ролята на пазител и хармонизатор на самата гора. Виждаме един символичен баланс на горното и долното в нейния живот.

Много бързо, обаче, тя среща момчето Стефан, което е попаднало в нейните магически земи. Между тях се заражда обвързаност (която предполага поляризиране на съзнанието, което е първият етап на пропадането). С годините Злодеида и момчето (Стефан) порастват и спират да се виждат. Той е амбициозен и иска да стане крал и за да постигне това отрязва крилете на Злодеида, което е крайния символичен етап на пропадането, който е и доста буквален. Т.е. тя вече не може да бъде горе в Небето (архетипа) – тя вече е закотвена долу на Земята (и се превръща във факта).
цитирай
5. fun1001 - по тази тема, обаче, ще допълня, утре по късно../ Важно Е.факт в матер.Свят!
05.01.2020 19:07

„Ефектът на Анджелина“

Фактите стават още по-стряскащи, след като стана ясно, че само във Великобритания над 1200 жени са изрязали напълно здравите си гърди само заради „примера“ на Анджелина Джоли.“


Т.е. вече има заложена идея най-характерната външа черта на женското тяло да бъде премахвана, просто защото някой известен прави така. Основната идея – хендлърите на Джоли искат да посеят идеята за физическото премахване на най-буквалния символ на подхранващото Ин (с локална Ян-функция), което като енергетика може да нанесе допълнителни негативни поражения върху – и без това – вече достатъчно деформираното Ин. И според данните – успяват.
цитирай
6. eva666 - "христ"Егрегор 'обира' и владее 70% таргет от възраст'индивиди!...той, яко краде Вашата Енергия
05.01.2020 19:20
това са просто САМО думи думи, думи....бляяя бляя бляя...'наричане, молитви...заклинания, опело...клетви.. олелелее..
'да сме здрави, докато сме ..живи!!!
да преБъдваш в светли дни..хиихихи...
абсолютно празни, безполезни клишета..
Важно е, да страда Духа!!
така се учат Духов. уроци най бързо,и чрез Болестта, а смъртта е заслужен Отдих, Оазис
/според Нивото ви...
.... другото е от..лукавия )))


Българско поверие
от: ivoki

Днес започват трите дни,наречени по народному Водици.
Има поверие,което гласи,че ако си пожелаеш нещо през тези три дни,т
цитирай
7. eva666 - :-)) дадох, просто..ужасно..оЧеизваден пример..
05.01.2020 19:27

4. rosiela - Това е ник на Валерко, прекрасна. Не се кахъри.
18:05

ЗАЩО,Чу е чак толкоз лош и опасен за леля )
нали е Силна ..Духовна.М?
на мен, не ми пука...пишел чалги, дела пише..едни и съши бози
за.някъкъв Лирически, ее, що не му ги изпее 'на ушето": бассси...и Змея ))
примерите наоколо бликат..уважаеми читатели..
цитирай
8. milady - защо го поствам? Защото Е мн важно!! нали, всички тук, обичаме мн да четем)
05.01.2020 19:34
И какво виждаме днес?...

Цялата западна Ню Ейдж кампания около „богинята“ (освен орионския аспект) цели да постигне точно това, което описах досега – да потисне активното Ян-начало на ниво идея (потискането на мъжкия пол също е просто отражение, а не крайна цел). Повече от очевидно е, че това не е балансиран подход и ще доведе до още дисхармония.

Апогеят на потискането на Великото Ян в съвремието ни, е именно създаването на Ню Ейдж движението. Ню Ейджът потиска свещеното мъжко начало, защото то е аквтивното, което предполага, че трябва да има и действие като отражение на вътрешното осъзнаване. По тази причина Ню Ейджът, казва, че единственото, което е нужно, едва ли не, е само да седим и да медитираме колективно. Това е мъртъв инертен Ин, който не може да генерира проявление. А ако седите и медитирате без проявление – ами има ли смисъл да обяснявам?... „Обърни и другата буза“ – това е позицията на Ню Ейджа (и Светлата полярност), което отрича свещеното мъжко начало. Ако нещата са на живот и смърт и ако не ви се умира, силно препоръчвам да не обръщате другата буза. Просто съвет :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 1569870
Постинги: 1175
Коментари: 8883
Гласове: 1564
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930