Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2016 09:41 - Провалът на Mеркел - DW
Автор: milady Категория: Тя и той   
Прочетен: 1867 Коментари: 10 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                          image
             ЕВРОПА Провалът й е просто предопределен

Най-интересните личности на срещата на световния политически елит в Мюнхен бяха двамата отсъстващи: Меркел и Путин. Германската канцлерка се бори за политическото си оцеляване, а руският президент доволно потрива ръце.
 

Коментар на Кристиан Трипе:

Джон Маккейн е опитен политически боец. Веднъж в годината републиканецът от Аризона "чете конско" на европейците и очевидно много се вживява в ролята на съвременна Касандра по въпросите на сигурността. Предишни негови изяви на Конференцията по сигурността в Мюнхен отдавна са се превърнали в хит. Тази година обаче речта му започна с една забележителна, и доста неочаквана похвала за лидерските качества на германската канцлерка Ангела Меркел.

Меркел губи съюзници

И в Америка вече се е разчуло, че германската канцлерка е под засилен политически натиск, който може да я свали от поста й. Тогава американците биха се оказали лишени от един от най-надеждните си европейски партньори. Тази година Меркел не участва в Мюнхенската конференция по сигурността, макар че именно там косвено се обсъждаше, а може би дори и бе решена нейната политическа съдба.

Френският премиер Манюел Валс обяви в Мюнхен, че неговата страна отхвърля германската бежанска политика. Франция не иска да приема допълнителни бежанци, Париж е и против плана на Меркел за разпределяне на бежанците във всички страни-членки на ЕС. Така Меркел загуби и последната си надежда, че по този въпрос има поне един силен съюзник в ЕС. Затова нейният провал на предстоящата Европейска среща на върха е просто предопределен.

Немощна дипломация за Украйна

Бежанската криза погълна толкова огромно количество енергия, че канцлерката взе да губи инициативата и в други сфери. Преди две години, когато Русия анексира Крим и с оръжие и бойци подкрепи проруските сепаратисти в Източна Украйна, Германия оглави дипломатическите усилия за уреждане на този конфликт. САЩ се държаха настрана - президентът Обама тогава остави инициативата в ръцете на германците.

image

Кристиан Трипе

През последните седмици обаче САЩ все по-активно се намесват в украинската криза, опитвайки се със средствата на дипломацията да вдъхнат нов живот на Минските договорености. В тайни преговори американците са се опитали да разберат от руснаците дали споразумението изобщо може да бъде спасено. Вярно е, че един пробив в украинската криза би дошъл много добре на Обама в края на управленския му мандат. Но зад усилията на Вашингтон стои много повече: през последните месеци германската кризисна дипломация за Украйна стана вяла и немощна.

 

Слабостта на Меркел - благословия за Москва

Една зависимост особено ясно бие на очи: колкото повече бежанци пристигат в Германия, толкова по-малко политическа енергия Меркел може да отделя за други теми. Някои наблюдатели виждат в това гигантски заговор: бомбите на Путин в Сирия подкарват нови бежански потоци към Германия, които отслабват позициите на Меркел и дори рискуват да я свалят от власт. Нима Путин е толкова способен като кукловод, че да направлява бежанските потоци и дори да решава съдбата на германската канцлерка?

 

Дори и да не е точно така, няма съмнение, че сегашната слабост на Меркел е добре дошла за Москва. Това, разбира се, тревожи много САЩ, защото бежанската криза заплашва не само управлението на Меркел, но и целия европейски проект. Тъкмо тази тревога можеше да се долови ясно и на конференцията в Мюнхен. Баварският премиер Хорст Зеехофер, който беше домакин на срещата, е отявлен противник на бежанската политика на Меркел. Той го показа и с оспорваното си посещение при Путин в Москва. Тази му изява явно до такава степен беше убила апетита на сенатор Джон Маккейн, че той отказа да уважи поканата на Зеехофер за участие в официалната вечеря.




Гласувай:
15



1. milady - аз залагам на Premier Minister von Bavarien H.Seehofer
16.02.2016 09:46
Урсула фон дер Лайен /мин. на в.работи
е протеже на ..Мути...
Ende, aut ..und Weg....


цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
16.02.2016 18:20
Мути сама си го сложи... Не й е виновен Путин...
цитирай
3. katara - мариее, ухили ма ..каква порно рима...
16.02.2016 18:57
mt46 написа:
Мути сама си го сложи... Не й е виновен Путин...


Пс.
ще има още Кама Сутра/ аз съм в Ложата, с отворени...Уста.;))
Хубава вечер,радваш ме,френд !
цитирай
4. haralanov - Напиши и за провала на Путин!
17.02.2016 20:28
Напиши и за провала на Путин!
Меркел пак ще е най-добрият европейски политик...
цитирай
5. milady - господин Хараланов ,аз съм..безпартийна, не се бъркай ,само факти давам..
17.02.2016 20:47
haralanov написа:
Напиши и за провала на Путин!
Меркел пак ще е най-добрият европейски политик...

цитирай
6. radosslav - Залага на Ердоган
18.02.2016 18:51
Залага на демократа Ердоган, да я спаси :)
цитирай
7. milady - ако не знаеш ,Баба Меркел е еврейка,а тяхната дружба с Османската Империя е над 500год.
18.02.2016 19:17
Геноцидът и Холокостът над българите:
„България под турско-еврейско робство (XIV-XIX в.)“ от ГЕОРГИ ВОЙНОВ
цитирай
8. radosslav - Не знам
18.02.2016 19:31
Че е еврейка, не е добре, ама че е източногерманка е още по-зле. Има руснаците за аборигени. Последния, дето така ги подцени, знаем как свърши.

А бе то в света от памтивека всичко се повтаря. Идва некой, дето се мисли за по прогресивен и по напреднал от другите и решава че другите са аборигени и трябва да правят каквото той каже.

А тя Европата се е обединявал доста пъти........ преди да решат че украйна и москва им принадлежат по правото на по висшия интелект.
цитирай
9. milady - https://youtu.be/kbIA9oRuEeI
18.02.2016 20:48
още малко инфо...
а ,Темата за „Народа ,който се бори с Бога “ ми е любима..
спр. Никола Николов/ има ги в ел.вариант
Маските на Величията
Новият ред.
Тайните протоколи
Светът под микроскоп
Световната конспирация

цитирай
10. saankii - Баба Меркел е от чифутското котило....дала съм линк в ком.№ 9
19.02.2016 07:57
а ,се говори , че е дъщеря/ клонирана/ на Хитлер..
не се смейте, нещата никога не са така прости..
както си мислят обикновено....„простите“ хора
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2262889
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол