Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2014 19:47 - 3СВ !!?
Автор: milady Категория: Технологии   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.02.2014 20:06


 
                            image

                        Дмитрий Медведев: положението в Украйна заплашва интересите на Русия image

               
             

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев окачестви създалото се в Украйна положение като опасно за националните интереси на Русия.

Според агенция "Интерфакс", Дмитрий Медведев добавил, че Москва е сериозно загрижена относно живота и здравето на своите сътрудници в Украйна. Дмитрий Медведев изтъква, че точно от това е предизвикано отзоваването от Киев на руския посланик Михаил Зурабов. „Нашият посланик в Украйна е отзован за консултации. Това означава, че не е ясно – какво става в страната. Има опасност за нашите интереси, за живота и здравето на нашите хора, които работят в посолството” – каза Дмитрий Медведев.


               

                 Руски военни навлезли в Украйна, Русия контролира въздушното пространство над цялата страна

В късният следобед вчера руска военна техника и войници са навлезли в Украйна през Новоросийск

image

(натисни за пълен размер)

Още вчера се появиха слухове, че руски военни и бойна техника са навлезли през границата на Украйна. Информацията бе потвърдена с появилите се снимки на руските военни конвои, навлизащи от Краснодарския край в Украйна.

Руските военни са навлезли в Кримската автономна република.

Анализаторите не очакват военна интервенция на руските военни сили в Украйна. По-рано САЩ предупреди Русия да не се намесва силово, след като президента Виктор Янукович бе свален и в Украйна беше поставено ново временно правителство, оглавявано от про-западно настроените опозиционни лидери.

По-рано днес се появи информация, че Русия е поставила под пълен контрол украинското въздушно пространство и осъществява мониторинг в три главни направления – военните бази в приграничните области, както и в Калининград и Черноморския флот. Според експерти мяркта на Русия цели да предотврати нов „либийски сценарий“ и ръководена от Запада операция в Украйна, която не може да се осъществи, ако НАТО и САЩ нямат контрол над въздушното пространство.

     Според други мярката цели още да се предотврати ликвидацията на президента Виктор Янукович, който е в неизвестност и се опитва да излезе от Украйна, според появилите се информации в СМИ.

            ДНЕС  15. 45  image

В Украйна е разпространена поредната информация за предполагаемото местонахождение на президента Виктор Янукович.

„Янукович е открит в един от манастирите на Московската патриаршия заедно с бодигардовете и най-близкото обкръжение. Общият брой хора там е близо 1000 души” – съобщи във Facebook депутатът Александър Бригинец.

Засега няма потвърждение или опровержение на тази информация от други източници. По-рано бе съобщавано, че Виктор Янукович бил арестуван в Крим.

     

Пълномощникът по МВР на Украйна Арсен Аваков съобщил на страницата си във Facebook, че Виктор Янукович, когото Върховната Рада отстрани от длъжност президент, е обявен за издирване.

„Възбудено е наказателно дело по масовите убийства на мирни граждани. Янукович и редица други длъжностни лица са обявени за издирване”, написал Аваков.


 






Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: milady
Категория: Тя и той
Прочетен: 2263694
Постинги: 2122
Коментари: 5673
Гласове: 9059
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол