Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2019 07:55 - сириус и земята 2
Автор: bven Категория: Новини   
Прочетен: 6203 Коментари: 6 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                      Догоните и Атлантида

 

image


През 1971 г., американският писател Робърт Темпъл публикува една противоречива книга, озаглавена „Мистерията Сириус“, където твърди, че догоните (древно африканско племе от Мали) имат данни за Сириус, които били невъзможно да бъдат разбрани без използването на телескопи. Според него, догоните знаели за двойнствената природа на Сириус, която всъщност е съставена от две звезди – Сириус А и Сириус Б. Това накарало Робърт Темпъл да вярва, че догоните са имали „пряка“ връзка със същества от Сириус. Докато някои могат да кажат „не може да си сириус“ (игра на думи – „serious“(сериозен), което автора на статията има предвид,звучи по същия начин като звездата Сириус – бел. Н.), много тайни общества (които, по исторически данни, са имали в редиците си едни от най-влиятелните хора) и религиозни системи, дават сведения за загадъчна връзка между Сириус и човечеството.

В митологията на догоните се казва, че човечеството води началото си от Номо, раса от амфибии, които населявали планета, която обикаля около Сириус. Говори се, че те „са слезли от небето в кораб обвит от огън и гръм“и предали на хората дълбоко знание. Така Робърт Темпъл изказва теорията, че Номо са извънземни от Сириус, които пътували до Земята в даден момент от миналото и са дали знания на древните цивилизации (като египтяните и догоните) за звездната система Сириус, както и за нашата собствена Слънчева система. Впоследствие, тези цивилизации записали учението на Номо в своите религии и ги направили централни в своите Мистерии.

Митологичната система на догоните е поразително подобна на тази на други цивилизации като шумерите, египтяните, израелтяните и вавилонците, тъй като тя включва архетипов мит за „великия учител, дошъл от небето“. В зависимост от културата, този велик учител е познат като Енох, Тот или Хермес Трисмегист, който научил хората на магически науки. В окултните традиции се вярва, че Тот-Хермес е учил атлантите, които според легендата станали най-развитата цивилизация на света преди целия континет да бъде потопен от Големия потоп (митове за потоп могат да бъдат намерени в културите на много цивилизации). Оцелелите от Атлантида пътували с кораб до няколко държави, включително и Египет, където те предали своите напреднали знания. Окултистите вярват, че необяснимата прилика между географски отдалечени култури (като маите и египтяните) може да се обясни с техния общ контакт с атлантите.

Дали религиозното, философското и научно знание, притежавано от  жреческото съсловие в античността е могло да предпази хората от участта на Атлантида, чието потапяне е заличило всякаква следа от нейното съществуване по пътя на драматичното й развитие? Атлантският култ към слънцето е бил увековечен в ритуализма и церемониализма и на християнството, и на езичеството. Кръстът, както и змията са били атлантски символи на божествена мъдрост. Божествените (атлантски) предшественици на маите и индианците киче от Централна Америка съществували заедно в зеленото и небесносиньо сияние на Гукуматц, „пернатата змия. Шестте мъдреци, родени от небето, дошли и се оповестили като центрове на светлината,  свързани заедно или обединени от седмия и главен по ранг – „пернатата змия”. Нейното име било Кетцалкоатъл или Кукулкан – в Централна Америка. Центърът на атлантската мъдрост и религия вероятно е бил голям пирамидален храм изграден на най-високата част на платото посред Града на златните врати. Оттук посветените жреци на Свещеното перо навлизали в най-крайните части на земята, носейки ключовете на Вселенската мъдрост.

От атлантите светът получил не само наследство от изкуство и занаяти, философия и наука, етика и религии, но наследил и омразата, съперничеството и извращението. Атлантите причинили първата война. Казва се също, че всички последващи войни са водени с безрезултатни усилия да се докаже правотата на единия и да се поправи грешката, която е довела до войната. Преди потъването на Атлантида, нейните просветлени жреци, които осъзнали, че земята им е обречена, защото се е отклонила от Пътя на Светлината, се оттеглили от злочестия континент. Като носели със себе си свещената и тайна доктрина, тези атланти се установили в Египет, където станали първите „божествени” владетели. Почти всички големи космологични митове, които формират база от различни свещени книги по света, са основани на атлантските мистериозни ритуали.“ (Менли П. Хол – Тайните Учения на Всички Времена)

Дали Тот-Хермес Трисмегист е представител на догонските Номо, които се вярва, че идват от Сириус? Древни текстове за Хермес го описват като учител на мистерии, който „дошъл от звездите“. Още повече, Тот-Хермес бил пряко свързан със Сириус в египетската митология.

Кучешката звезда: звездата, обожествявана в Египет и почитана от окултисти. От първите, защото нейният хелиактичния изгрев със Слънцето бил знак за благоденстващото покачване на Нил, а от вторите, защото била мистериозно асоциирана с Тот-Хермес, бог на мъдростта, както и Меркурий в друга форма. Така Сотис-Сириус имал и все още има мистично и пряко влияние над небесата, населени с божества и е свързана с почти всеки бог и богиня. Това била „Изида в небесата“ и наречена Изида-Сотис, защото Изида била „в съзвездието куче“, както се твърди на нейните монументи. Свързана с Голямата пирамида, следователно Сириус била свързана и с посвещенията, които се състояли там.“ (Елена Блаватска – Теософски Речник)

Трактатът на Трисмегист „Девицата на света“ от Египет се отнася към „черния ритуал“, свързан с „черния“ Озирис, като най-високата възможна степен на посвещение в религията на древен Египет – това е главната тайна на мистериите на Изида. Този трактат казва, че Хермес е дошъл на земята, за да обучи човешката цивилизация, а след това отново се „качил към звездите“, връщайки се обратно към своя дом, като изоставил мистериозната религия на Египет с нейните божествени тайни, които някой ден щели да бъдат декодирани.“ (Робърт Темпъл – Загадката Сириус)

Интерпретирането на митологията на древни култури не е точна наука, а всякакви връзки са трудно доказуеми. Все пак, символичната връзка между Сириус и окултизма постоянно се е проявявала в исторически план и очевидно е останала жива през епохите. Всъщност, Сириус днес е почитан толкова, колкото е бил и преди хилядолетия. Съвременните тайни общества като фримасони, розенкройцери и Златната Зора (които се смятат за херметични ордени поради факта, че техните учения са базирани на ученията на Хермес Трисмегист), всички придават на Сириус огромно значение. Един задълбочен поглед върху техния символизъм оставя впечатление за дълбока връзка между Сириус и окултната философия.

 



Тагове:   тот,   СИРИУС,   догони,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mnogoli4en - Сириус е Сериозен, Сир е граф мис...
18.01.2019 09:08
Сириус е Сериозен,
Сир е граф мистериозен,
Синсеро камък е със сяра…

Етимолична сме попара!
Тълкувам само с лична Вяра!
цитирай
2. barin - Здравей, Татяна. Сириус е интрр...
18.01.2019 10:35
Здравей, Татяна. Сириус е интрресна звезда. Зная, че племето догони са виждали звездата двойна, а дори са знаели, че е тройна. Едва преди десет- петнадесет години откриха, че е така. Много митове свързват появата на живот със Сириус. Дори твърдят, че боговете живеят там.
Поздрави!
цитирай
3. tres1 - Човешкото познание и наука са все още в пелени
19.01.2019 01:47
Натрупаните през последния век артефакти относно човешка или технологична дейност с ултра високо технологично ниво датирани от преди 800-100 милиона земни години сочат само едно - че ние знаем дето нищо не знаем за появата на живота и човечеството на планетата земя.
цитирай
4. bven - на1. mnogoli4en, всеки човек е една малка Вселена,
19.01.2019 08:32
естествено е всичко да се пречупва през собствения фокус! Особено в днешно време интуицията на всеки подсказва вярното решение:)))
Благодаря за стихотворния коментар.
цитирай
5. bven - Благодаря, Барин.
19.01.2019 08:34
Ние научихме късно за догоните, а те знаят за историята на Земята много повече от нас. Хубаво е, че има литература - който има желание, да чете.
Светлина и Любов!
цитирай
6. bven - На 3: tres1, човечеството умишлено е подложено на забрава за произхода си и за божествените си възможности!
19.01.2019 08:52
Затова и сегашното време е толкова сложно - да си отворим очите, да научаваме по малко тайната на живота си и да се променяме - еволюционното развитие на всичко, съществуващо във Вселената. Дори факт, че Земята е на около 940 млрд. години, вече не се приема на шега:))).Остава да си учим уроците и да се променяме заедно със Земята, Слънцето и всичко, Което Е.
Поздрави и хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867941
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава