Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 19:48 - Военен преврат в Мадагаскар
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.11.2010 23:28


image

 

Военен преврат в Мадагаскар?         

  В страната се провеждат избори за нова конституция

Полковник, подпомогнал идването на власт на сегашния президент, и началникът на охраната на държавния глава събраха репортери във военна база близо до столицата. Там те съобщиха, че всички държавни институции са разпуснати и е формиран военен съвет, който ще управлява страната. Причина за преврата била неспособността на политиците в страната да се справят с проблемите й през последните няколко години.

Полковник Чарлз Андрианасоавина не съобщи никакви информация за местонахождението на президента Андри Раджолина, но се смята, че държавният глава е в столицата.

В отговор на случващото се, военните лидери на официален Мадагаскар са се събрали в кабинета на министър-председателя и обсъждат последващите си действия. „Ако има метеж, ще се намесим. Няма да преговаряме с бунтовници“, заяви пред „Ройтерс“ ген. Андианазари от военната полиция.

Днес в страната се провеждат избори за нова конституция, като целта на вота е укрепване на властта на младия президент Андри Раджолина, дошъл на власт с подкрепата на военните. Собственикът на радиостанции и телевизии отмени старата конституция, след като смени непопулярния лидер Марк Раваломанана и наложи промени в политиката на страната, която е апетитна цел за чуждите инвеститори заради залежите си от нефт, никел, кобалт и уран.

Промените в конституцията ще позволят на Раджолина да управлява до следващите избори, а освен това свалят минималната възраст за кандидатиране до 35 години, за да позволят на най-младия африкански лидер да участва.

Трите основни опозиционни партии, всяка от които е водена от бивш президент, бойкотираха вота. В столицата Антананариво избухнаха сблъсъци между полицията и поддръжници на опозицията, след като събиранията бяха забранени. По информация на „Ройтерс“, служителите на реда патрулират по улиците на столицата.                                                                                                    

Група военни съобщиха, че са завзели властта в Мадагаскар, съобщи Euronews. Властите заявиха, че „няма да толерират провеждането на метеж“ в страната, в която междувременно се провеждат избори за нова конституция.                                                                                                                                                                    Коментар:Трябва да спрат бунта и да наблегнат на демократичният избор. Нека народа да реши! Ако подкрепи опозицията и предишният президент кой може да ги спре?! Нека опита някой. Бунта само дестабилизира страната допълнително по време на избори. Вярно,че един избор може да се манипулира 5-10% но не до толкова,че да бъде явно. Манипулацията е възможна при оспорван избор. Ако преднината е значителна никой не може да ги спре!                                                                                                                   Бележка:Не бих си правила труда да отделям внимание на темата,но   го правя само,защото съпругата на сина на бившият президент на Мадагаскар е наша съгражданка от Бургас.Има законен начин да се върнат на власт от която ги свалиха чрез преврат. Дават лош пример на народа за беззаконие ако и те направят в отговор същото.                                                                             Мони Бонева image                    Като го гледам този младичкия като президент няма да го бъде дълго! Военните имат тази устременост да побеждават, но да управляват е съвсем различно.    В управлението се изискват качества които те не притежават. Най-малкото дипломация им липсва на военните ...на този видимо му липсва и политически опит.В обкръжението му са др. военни а не опитни политици. Така, че не виждам кой може да компенсира липсата на опит и управленски умения ,толкова необходими за държавните дела.Не е достатъчно да победиш и да заграбиш властта за да се каже,че си успял.По важното е да можеш да стабилизираш една страна!Да не говорим пък за постигането на успехи и напредък на държавата. За това ще се необходими много повече качества и финансови възможности.Този напереният фриц не може да бъде победен в битка нито чрез бунт! Но със законните механизми като избори, както и поради  неспособност да води страната ще се огъне твърде лесно.


Тагове:   Мадагаскар,   преврат,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 689547
Постинги: 420
Коментари: 373
Гласове: 547
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031